Fehrer - Rába: Üléshabot gyártanak Móron

Pénzcentrum2009. március 4. 12:15

Az F.S. Fehrer Automotive GmbH és a Rába Járműipari Holding Nyrt a Rába Alkatrész üzletága habosító üzemének bevonásával vegyesvállalatot alapított Magyarországon. A Fehrer-Rába Járműipari Kft. 2009 októberében kezdi meg működését. Az autógyártók földrajzi közelséget és magas minőséget várnak el beszállítóiktól, aminek az együttműködéssel mindkét partner messzemenően meg tud felelni. A többségi tulajdonos 70, míg a Rába 30 százalékosos üzletrésszel rendelkezik.

A tervek szerint az autóipari üléshab gyártására szakosodott vegyesvállalat keretében 12 millió euró értékű beruházás valósul meg a következő 3 évben. A tervezett fejlesztés több mint két és félszeres kapacitásbővülést eredményez Móron, ami a partnerek meglévő vevőinek magasabb színvonalon történő kiszolgálásán túl további piacok megszerzését is lehetővé teszi. Az új vegyes vállalat tevékenysége a tervezéstől egészen a korszerű technológiával történő gyártásig terjed.

A Fehrer 70 százalékosos részesedése a fejlesztéshez szükséges tőkéből, a know-how-ból és a speciális berendezésekből tevődik össze, míg a Rába 30 százalékos részesedését a munkaerő és a jelenlegi gyártókapacitás apportja révén biztosítja. Mindkét tulajdonos nagy szakmai tapasztalattal és kiterjedt vevőkörrel rendelkezik, ami jól megalapozza a közösen alapított vállalat működésének jövőbeli sikereit.

"A Fehrer-Raba egyesíti a Fehrer teljes értékláncra kiterjedő vezető szakértelmét a Rába kedvező földrajzi elhelyezkedésével, ami lehetővé teszi a magyar és környező piacok könnyebb elérését. A kelet-európai autóipar növekvő jelentősége miatt a családi tulajdonban lévő Fehrer jármű beltéri alkatrészek specialistájaként fontos lépést tett pozíciói kiterjesztésére, biztosítva versenyképességét belföldön és külföldön egyaránt." - mondta Dr. Bernd Welzel, a Fehrer ügyvezetője.

"A vegyesvállalat megalapításával a Rába egyik stratégiai célkitűzése valósul meg. Az együttműködésből fakadó kapacitásnövekedés és magasabb technológiai színvonal következtében a jövőben lehetőség nyílik újabb hazai piacok megszerzésére és a regionális szintű bővülésére is. A Rába stratégiájával összhangban az Alkatrész üzletág rendelkezésére álló fejlesztési forrásait az ülésváz- és huzat alkatrészek gyártására koncentrálja" - tette hozzá Pintér István, a Rába Nyrt elnök-vezérigazgatója.

Címkék: