Ezzel a Toyotával nehéz lesz karambolozni!

Pénzcentrum2009. március 2. 14:00

A Toyota továbbfejlesztette a csúcskategóriás modellekben már kipróbált ütközésvédelmi rendszereit. Az új radarral felszerelt védelmi rendszer nagyobb hatékonysággal érzékeli a várható veszélyeket és hangjelzéssel figyelmezteti a jármű vezetőjét a problémás forgalmi helyzetre.

A világ egyik legfejlettebb ütközésvédelmi rendszerével rendelkező Toyota újabb eszközökkel szolgálja a vezető és az utasok biztonságát. A korábban a felső kategóriás modellek vásárlói által már elérhető rendszert olyan radarral szerelték fel, amely figyelmezteti a vezetőt a frontális és az oldalirányú ütközésekre.

A szélesebb hatókörben pásztázó radarhullámok felmérik a forgalmi helyzetet, vizsgálják az úton található járművek mozgását és az utat szegélyező tereptárgyak helyzetét. A biztonsági érzékelő először hangjelzéssel figyelmezteti a járművezetőt a veszélyhelyzetre, majd aktiválja a fékrásegítő rendszert.

A hangjelzésnek köszönhetően a járművezető elkerülheti a balesetet, vagy csökkentheti az ütközéssel járó személyi sérüléseket és az anyagi károkat. A fékrásegítő mellett továbbfejlesztették az övfeszítő rendszert és a légzsákokat, melyek a figyelmeztetés hatására aktiválásra előkészített üzemmódba kapcsolnak.

Az új berendezések elsőként a Japánban piacra dobott modellekben jelennek meg, de a gyártó hamarosan világszerte elérhetővé kívánja tenni őket.

Címkék:
frontális ütközés,