Bejött a zéró tolerancia - a sofőrszolgálatoknak mindenképp!

Pénzcentrum2009. február 26. 10:15

Az Igazságügyi Minisztérium által tavaly januárban bevezetett zérótolerancia rendelete hatásosnak bizonyult, ugyanis 21 százalékkal kevesebb volt az ittas vezetés miatti személyi sérüléses balesetek száma, mint 2007-ben. Emellett a sofőrszolgálatok is jól jártak!

Az ORFK közlekedésrendészeti osztálya adatai szerint 2007-ben még több mint 2800 ilyen balesetet regisztráltak, tavaly már csak 2200-at. Ha valaki ittasan ül volán mögé, a jogosítvány elvesztése mellett még pénzbírságra, de akár egy évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat, hiszen 0,8 ezrelék felett büntetőeljárás indul a sofőr ellen.

A sofőrszolgálatok számára egyértelműen fellendülést hozott a rendelet. A női sofőrjei révén piacvezetőnek számító Vénusz Sofőrszolgálat például 20-25 százalékos forgalomnövekedésről számolt be, mind az utasforgalom, mind az árbevétel tekintetében, és nem csupán a fővárosban, de Pest megyében is.

Kezdetben a forgalom megugrása még váratlanul érte a céget, és eleinte még sofőrhiánnyal is küzdöttek, de mára "utolérték" magukat.

Hasonló eredményről számolt be az Alkony Sofőrszolgálat is, akiknél 20-30 százalékos bővülést eredményezett a zéró tolerancia rendelet bevezetése. Nőttek azóta a szórakozóhelyekről, éttermekből, valamint céges rendezvényekről érkező megrendelések is.

Címkék: