Kecskeméti Mercedes-gyár: a földterület már megvan!

Pénzcentrum2009. február 16. 09:15

Kecskemét pénteken adta el a Mercedesnek nettó 9 milliárd forint körüli összegért a beruházáshoz szükséges 441 hektáros területet. Zombor Gábor polgármester elmondta, hogy sikerült maradéktalanul teljesíteni a vállalást, hiszen a Bács-Kiskun megyei várost több más helyszín közül választotta ki a német autógyár.

A polgármesteri hivatal ugyanakkor cselekvő résztvevőként kapcsolódott be az engedélyeztetési eljárások lebonyolításába, így szinte fél év alatt minden feltétel teljesült az új gyár építési munkálatainak megkezdéséhez.

A Stuttgarti Daimler-Benz júniusban jelentette be, hogy a magyar várost választja a 800 millió eurós beruházás helyszínéül. A cég első kelet-európai gyárában várhatóan 2012-ben kezdődhet meg a termelés, ami közvetlenül 2500, a beszállítói körrel együtt további tízezer munkahelyet jelent.

A gyártelep létesítése része a cég azon tervének, hogy a jelenlegi kettőről négyre emelje a kompaktautó modelljeinek a számát. A Mercedes az A és a B osztályainak járműveit gyártja majd hazánkban.

Címkék:
kecskemét mercedes gyár,