Mi a progresszió jelentése, mikor használatos a progresszió kifejezés?

Pénzcentrum2022. május 15. 19:00

Életünk során számtalan alkalommal találkozhatunk ismerős, egyben idegen kifejezésekkel, melyeket érdemes közelebbről is megismernünk, hogy tudjuk őket értelmezni az adott kontextusban – ilyen többek között a progresszió kifejezés is.

Cikkünkben eláruljuk, mi az a progresszió, mi a progresszió jelentése például orvosi, vagy geometriai értelemben. Ezekre az érdekességekre biztosan nem gondoltál a progresszió szó jelentése kapcsán!

Mi a progresszió jelentése általánosságban?

A progresszió egy latin eredetű kifejezés, a progresszió jelentése fejlődés, haladás, előremenetel, előrehaladás. Gyakran használatos kifejezés a gazdaságban (progresszív gazdaságpolitika), az orvostudományban és a matematikában is, asztrológiai előrejelzést is jelölhet.

A progresszió orvosi jelentése

A progresszió orvosi jelentése egy betegség előrehaladását, terjedését jelzi, mindenképpen negatív tartalmú kifejezés (pl. minél hamarabb kezelni kell egy gyors progressziójú betegséget).

A biológiai progresszió jelentése

Biológiai rendszerek, szervek, szervezetek fejlődése, biológiai előrehaladása.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A geometriai progresszió jelentése

A geometriai progresszió jelentése olyan matematikai sorozatra vonatkozik, aminek minden tagja az előző szag szorzata.

Címkék:
gazdaság, jelentés, matematika, orvostudomány,