Nem várt trónfosztás: már nem az Apple a világ legértékesebb cége

Portfolio2022. május 12. 12:32

Az Apple elvesztette a világ legértékesebb vállalata megnevezést, miután a technológiai részvényeket jelentősen megütötték a befektetők az elmúlt hónapokban, számolt be a Portfolio. A trónról pedig nem más, mint a szaúd-arábiai olaj és gáztermelő Saudi Aramco taszította le, amire az elmúlt közel két évben nem volt precedens.

A befektetők most már hónapok óta adják a technológiai cégek részvényeit, és keresik a kevésbé kockázatosnak számító eszközöket. Az Apple részvényei pedig miután szerdán több mint 5 százalékkal estek a kereskedési napot végül 2,37 ezermilliárd dolláros piaci értéken zárta, amivel elvesztette a világ legértékesebb vállalatának pozícióját a Saudi Adamovo-val szemben. Utóbbinak ugyanis a piaci értéke 2,42 ezermilliárd dollár jelenleg.

Ezzel pedig ez az első alkalom 2020 eleje óta, hogy az Aramco az első helyre tudott kerülni, aminek az az előzménye, hogy idén az energiatermelő cégek részvényei jelentősen emelkedtek, miután a nyersolaj és a földgáz ára is az egekbe szökött.

Címkék:
apple, cégek, részvény, világ, olaj, apple részvény,