Gondoltad volna? Fillérekből is modernizálhatod vállalkozásod

Pénzcentrum2015. december 2. 15:02

Habár rugalmas és biztonságos gépparkkal, és modern szoftverekkel könnyedén biztosítani lehetne a legapróbb cégek versenyképességét is, ma még a legtöbb hazai KKV halogatja a különböző fejlesztéseket. Pedig ehhez már komoly tőkére és rendkívüli szaktudásra sincs feltétlenül szükség.

Gyakorlatilag ma már tényként kezelhetjük: azok a cégek, amelyek korszerűbb gépparkkal és infokommunikációs megoldásokkal rendelkeznek - és azokat használni is tudják - üzletileg jóval hatékonyabbak, gazdasági értelemben sikeresebbek, mint versenytársaik. Sőt, egy korábbi kutatásban az is bizonyosságot nyert, hogy az alkalmazottak optimizmusa és a cégre jellemző IT-környezet fejlettsége között szoros összefüggés van:

Minél "digitálisabb" egy cég, annál optimistábbak az alkalmazottai; és fordítva: minél elavultabb technikát használ egy cég, annál pesszimistábbak a benne dolgozók.

Hiába szólnak viszont a kutatások arról, hogy rugalmas és biztonságos gépparkkal, és nem utolsó sorban modern szoftverekkel könnyedén biztosítani lehetne a legapróbb vállalkozások versenyképességét is, ma még a legtöbb hazai KKV halogatja a különböző fejlesztéseket. Pedig felmérések szerint minél kisebb egy cég és minél nagyobb a versenyhátránya, annál inkább szüksége volna IT-fejlesztésekre.

A KKV-k hezitálása többnyire két okra vezethető vissza: egyrészt továbbra is azt gondolják, hogy a legmodernebb technológiák rendkívül költségigényesek; másrészt sokan ijednek meg attól, hogy ezek alkalmazása jóval mélyebb szaktudást igényel. Pedig ez egyáltalán nincs így.

A vállalkozások ma már méregdrága infrastrukturális beruházás nélkül is hozzájuthatnak ahhoz a tudáshoz, amelyhez korábban csak a legnagyobb, leginkább tőkeerős cégeknek volt lehetősége. Ráadásul mindehhez még extra szaktudásra sincs feltétlenül szükség, hiszen például a felhőszolgáltatás igénybevételekor egyúttal az IT-tudást is "bérbe vehetjük", a karbantartással kapcsolatos gondokat pedig "kiszervezhetjük".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Támpontot adunk a modernizáláshoz

Mivel a Pénzcentrum támpontot szeretne adni a hazai KKV-szektornak a modernizáláshoz, ezért tematikus hét keretében járjuk majd körbe az egyes infokommunikációs megoldásokat. Jövő héten szó lesz majd többek között arról, milyen informatikai megoldásokkal tudja egy KKV biztosítani munkavállalóinak az otthoni- és távmunka lehetőségét, illetve hogyan tudja egy szervezet a legmodernebb technológiák adaptálásával a közös munkavégzés hatékonyságát növelni. Górcső alá vesszük az adatvesztés elleni védekezés legújabb és leghatásosabb módszereit.

Természetesen nem megyünk majd el szó nélkül a fejlesztések költségvonzata mellett sem; így például kitérünk majd a jól megválasztott szofver-licenszek által elérhető költségcsökkentésre is.

Címkék:
vállalkozás, tech, kkv, internet, it, kommunikáció,