Kellemetlen percek az ATM-nél: így még biztosan nem vettél fel pénzt

Pénzcentrum2014. március 29. 16:00

Az angliai Nottingham lakói joggal érezhetik úgy, hogy kénytelen meghajolni a Sainsbury's üzletlánc bankjának akarata előtt. Le kell ugyanis térdelnie vagy guggolnia annak, aki készpénzt szeretne felvenni a boltnál található ATM-ből.

Már nem csak akkor érhetik kellemetlen meglepetések a készpénzre vágyókat Nottinghamben, amikor kiderül, hogy nincs elég pénz a számlájukon. A város lakói közül ugyanis sokan megdöbbenve tapasztalhatták, hogy körülbelül 40 centiméter magasan lett beszerelve egy automata a helyi Sainsbury's élelmiszerüzletnél. Csodálkozásának vagy felháborodásának számos helybéli hangot is adott a közösségi média oldalain. Aki pénzt szeretne felvenni, az kénytelen leguggolni vagy letérdelni már ahhoz is, hogy a PIN kódját beüsse. Ráadásul ez az egyetlen ATM a környéken, ezért a vásárlóknak nincs is túl sok választási lehetőségük, ha készpénzre van szükségük - írja a Daily Mail.

A Sainsbury's szupermarket magyarázata szerint azért található ilyen közel a talajhoz az ATM, mert az üzlet egy dombon található. A szóvivő nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni, elmondása szerint nyilatkozatukban mindent elmondtak. Annyit még hozzátett, hogy még soha nem érkezett panasz a vevőktől, de ennek ellenére fontolóra veszik az automata áthelyezését.

A történet további érdekessége, hogy a szomszédban egy kerekesszéket árusító üzlet található. A kereskedő azt sérelmezi, hogy az ATM még a kerekesszéket használók számára is túl alacsonyan van. Mivel a kerekesszék ülésrésze úgy 76 centiméterre van a talajtól, ezért az automatát is legalább ilyen magasan kellett volna beszerelni, plusz még egy olyan 25 centire lenne szükség, hogy valaki elérje a billentyűzetet.

Címkék:
tech, készpénz, ATM, készpénz felvétel,