Műszaki hiba több magyar bank rendszerében: mi áll a háttérben?

Pénzcentrum2014. március 6. 10:02

Hosszabb leállás után ismét működik a Magyar Telekom tömeges SMS szolgáltatása - értesült a Pénzcentrum.hu. Lapunk megkeresésére a Magyar Telekom megerősítette, a műszaki hiba a Webkincstár szolgáltatásán kívül néhány bank online felületén is gondot okozott.

"A Magyar Telekom tömeges SMS szolgáltatása a ma hajnali órákban helyreállt és rendben működik, ezt a Magyar Államkincstár is megerősítette" - tudatta a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága.

Mint ismert, a tegnapi nap folyamán műszaki hiba miatt nem lehetett belépni a Webkincstárba. A Magyar Államkincstár a hiba észlelésekor haladéktalanul értesítette a közreműködő szolgáltatót, vagyis a Magyar Telekomot a problémáról. A Magyar Telekom esti közleményében azt írta: "a műszaki probléma a társaság tömeges SMS-küldés szolgáltatásában lépett fel, ami érinti az államkincstár honlapján elérhető Webkincstár működését is."

A Pénzcentrum.hu megkeresésére a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága azt is megerősítette, a műszaki hiba nem csak a Webkincstár felületén okozott tegnap problémákat. Mint írták, több nagyobb ügyfelüknél is hasonló problémával találkozhattak az ügyfelek. Kiemelték: ma reggelre a hiba miatt érintett pénzintézeteknél is helyreállt a szolgáltatás.

Nem kaptál tegnap SMS-t a bankodtól, ezért nem tudtál belépnia netbankba? Írd meg a tapasztalataidat, illetve, hogy melyik banknál vagy a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. Köszönjük!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
tech, államkincstár,