Friss mobilalkalmazás mutatja a katasztrófahelyzeteket

MTI2013. november 25. 18:05

Ingyenesen felhasználható okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható vészhelyzeti tájékoztató rendszert alakított ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - jelentette be hétfőn az OKF főigazgatója.

Bakondi György elmondta, az OKF honlapjáról letölthető alkalmazás segítségével, az állampolgárok közvetlen tájékozódhatnak az általuk megjelölt területen bekövetkezett veszélyhelyzetekről, legyen az baleset, árvíz, vagy akár földrengés.

Tanka László az OKF informatikai főosztályvezetője az alkalmazás működésének bemutatásakor hangsúlyozta, a rendszer előnye, hogy olcsó, tömegesen felhasználható és lehetőséget nyújt a területi szűrésre, vagyis az állampolgárok beállíthatják, melyik megyéről kívánnak információkat kapni, illetve a régió szűkíthető a nagy tavak, vagyis a Balaton, a Fertő-tó, a Tisza-tó, vagy a Velencei-tó térségére is.

A jelzések három szintűek: kék színkóddal jelenik meg a tájékoztatás, sárgával a figyelmeztetés és pirossal a riasztás. Ugyanakkor a vészhelyzet pontos helyszíne térképen is megnézhető.

Az alkalmazás Android, iOS, illetve Windows Phone operációs rendszerekkel ellátott mobil eszközökön lesz alkalmazható; az androidos készülékeken már most elérhető, a többi formátumban pedig néhány napon vagy héten belül - tette hozzá Tanka László.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
tech, katasztrófa, mobilalkalmazás, app, olcsó okostelefonok,