Bankkártyával vennél államkötvényt? Nem mindig egyszerű

Pénzcentrum2013. október 4. 11:02

Kártyával is lehet venni euró államkötvényt, de csak írásos megbízással. Még mindig erősnek mondható a forint az elmúlt hónapokban megszokott szintekhez képest, ezért is ajánlottuk befektetésnek a P€MÁK-ot, vagyis Prémium Euró Magyar Államkötvényt. De vásárlás során sokan beleszaladhattak abba, hogy a forint alapú értékpapírokkal szemben nem egyszerű bankkártyával fizetni a WebKincstárban e termék esetén.

Azt tudjuk, hogy a forintban kibocsátott állampapírokat azonnal vásárolhatunk bankkártyával. De a P€MÁK (Prémium Euró Magyar Államkötvény) esetén bankkártyás fizetéssel csak úgy vásárolható euró kötvény, ha az ügyfél lehúzza a bankkártyát az ügyfélszolgálati pontnál, írásos megbízást ad a vásárlásra, majd a Kincstár a számlán történő euró jóváírás napján teljesíti a vételi megbízást a Speciális Szerződési Feltételeknek megfelelően. Az ilyen bankkártyás fizetésnél az alkalmazott átváltási árfolyamokról (konverzió) az ügyfeleknek a kártyakibocsátónál kell érdeklődni.

Jelenleg tehát közvetlenül egy lépésben nem lehet kártyával euró alapú kötvényt venni a WebKincstárban. Amint ez a jövőben változik, azonnal közzétesszük.

Címkék:
tech, öngondoskodás, bankkártya, állampapír, prémium euró magyar állampapír,