Óriási fordulat Lagzi Lajcsi ügyében: kiengedik a börtönből a mulatóskirályt?

Pénzcentrum2024. április 13. 16:36

A legújabb hírek szerint Galambos Lajos hamarosan elhagyhatja a berettyóújfalui börtönkórházat, büntetésének maradék idejét pedig reintegrációs őrizetben töltheti le.

Friss hírek érkeztek a berettyóújfalui börtönkórházból, péntek délelőtt Galambos Lajos ügyvédje látogatást tett védencénél. Mint azt a Bors megtudta, Lajcsi egyre bizakodóbb, a nyár végén végre otthon lehet.

2024. április 26-án lesz egy éve, hogy Lagzi Lajcsi megkezdte a három év hat hónapos börtönbüntetését. A zenész eredetileg Baracskára vonult be, de már aznap átvitték a berettyóújfalui börtönkórházba, ahol azóta is tartózkodik, egészségi állapota ugyanis megkívánja, hogy állandó orvosi felügyelet alatt legyen. A hírek szerint pár hónapon belül viszont elhagyhatja a börtönkórházat, és reintegrációs őrizetbe vonulhat, hogy a saját otthonában töltse le a fentmaradt büntetési idejét.

A mulatóskirály és ügyvédje az elmúlt időszakban több kérvényt is benyújtott a bírósághoz annak érdekében, hogy házi őrizetbe (új nevén reintegrációs őrizetbe) kerüljön, a kérvényeit eddig azonban elutasították. Az év elején azonban változás történt, a zenész jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy Galambos maradéktalanul megfelel minden törvényi követelménynek, így hamarosan megkaphatja a kért kedvezményt. Dr. Csontos Zsolt elmondta, hogy Lajcsi, ha minden jól megy, akkor a nyár végén már az otthonában lehet.

Címkék:
hírek, börtön, ügyvéd, szórakozás, lagzi lajcsi, galambos lajos, zenész,