Ezt nem ússza meg könnyen: letöltendő börtönbüntetést kértek Herczeg Zoltánra, a divattervezőre

Pénzcentrum2024. április 11. 18:31

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt letöltendő börtönbüntetést kért. A másik vádlottat drogkereskedelem miatt állítják bíróság elé, rá szintén letöltendő börtönbüntetést kértek az ügyészségtől.

2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát adott el Herczegnek 350 ezer forintért. Bár az átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi, aki eladat az árut maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

A celeb a barátján kívül más forrásból is szerzett kábítószert, beleértve a marihuánát, kokaint és DMT-t is. A férfi 2010-től kezdve évente néhány alkalommal, csekély mennyiségű marihuánával és kokainnal kínálta meg egy barátját, amely kábítószereket közösen elfogyasztották, valamint 2022-ben egy másik személlyel közösen marihuánás cigarettát fogyasztottak. Az elfogását megelőzően Herczeg röviddel szintén marihuánát fogyasztott.

Herczeg elismerte, hogy kábítószert fogyasztott a barátaival, de azt tagadta, hogy árulta volna is a szert.

Azonban a nyomozás során bebizonyosodott az ellene felhozott vád. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást kért a drogkereskedelemmel vádolt 61 éves férfira, míg Herczegre ugyancsak letöltendő börtönbüntetést kértek. Herczeg bűncselekménye 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészségi gyakorlat alapján Herczeg esetében három éves középmérték alatti büntetésre számíthat, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.
 
 
 
 

Címkék:
celeb, börtön, drog, szórakozás, kábítószer,