Ők ma a világ legpénzesebb celebjei: hihetetlen, mekkora Rihanna, Michael Jordan, George Lucas vagyona

Pénzcentrum2024. április 3. 14:01

Míg egyes világsztárok pusztán a művészetükkel szereztek mesés vagyont, addig mások az üzletben is sikeressé váltak. De vajon kik a leggazdagabb amerikai hírességek és mekkora a vagyonuk?

A Forbes összegyűjtötte a milliárdos hírességeket: a 14 emberből tíz csak az elmúlt négy évben szerzett ekkora bevételt, a listán szereplők többsége a hírnevén kívüli vállalkozásaiból szerezte a milliárdjait.

A listán szereplő Rihanna például főként a Fenty Beauty sminkmárkával, az LVMH luxusóriással közös vállalkozásával, valamint a Savage X Fenty fehérneműgyártó céggel szerzett pénzből építette fel vagyonát. Jay-Z két alkoholcégnek, a D'Usse Cognacnak és az Armand de Brignac Champagne-nak köszönhetően lett a hiphop első milliárdosa. Michael Jordan pedig kevesebb mint 100 millió dollárt keresett kosárlabdázói karrierjével, de nagy pénzeket tett zsebre a Nike-tól.

S hogy kik a Forbes szerint a leggazdagabb hírességek és mennyi a vagyonuk? Íme a lista:

  • 14. Taylor Swift (2,8 milliárd dollár)
  • 13. Dick Wolf (1,2 milliárd dollár)
  • 12. Magic Johnson (1,2 milliárd dollár)
  • 11. LeBron James (1,2 milliárd dollár)
  • 10. Tiger Woods (1,3 milliárd dollár)
  • 9. Rihanna (1,4 milliárd dollár)
  • 8. Tyler Perry (1,4 milliárd dollár)
  • 7. Peter Jackson (1,5 milliárd dollár)
  • 6. Kim Kardashian (1,7 milliárd dollár)
  • 5. Jay-Z (2,5 milliárd dollár)
  • 4. Oprah Winfrey (2,8 milliárd dollár)

3. Michael Jordan - Nettó vagyon: 3,2 milliárd dollár

Jordan 2015-ben lett az első milliárdos sportoló, de vagyonát nem a legendás kosárlabdázói karrierjéből szerezte. A sportoló több mint 1,8 milliárd dollárt kaszált márkakapcsolatokból, amelyek közül a leghíresebb a Nike-val való együttműködése volt. Emellett 2010-ben 175 millió dollárért megvásárolta a Charlotte Hornets NBA-csapatot, amit később, 2023 augusztusában 3 milliárd dollárért adott el.

2. Steven Spielberg - Nettó vagyon: 4,8 milliárd dollár

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Spielberg 1994-ben az első rendezőként került fel a listára, miután olyan sikeres filmeket készített, mint a Cápa, a Jurassic Park és a Schindler listája.

1. George Lucas - Nettó vagyon: 5,5 milliárd dollár

A Star Wars rendezője 1997-ben lett milliárdos. Ő a leggazdagabb híresség, ami nagyrészt a LucasFilm nevű produkciós cégének köszönhető, amelyet 2012-ben több mint 4 milliárd dollárért adott el a Disney-nek.

Címkék:
lista, dollár, celebek, vagyon, forbes, szórakozás, sztárok, milliárdok,