Októberben kizárták a büfét üzemeltető Zsidaiékat az Operaházból: még mindig zajlik a pereskedés

Pénzcentrum2024. március 5. 10:27

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy utasítást adott a Carl Orff világhírű darabjának, a Carmina Buranának a félórás szünettel való megszakítására annak érdekében, hogy forgalmat generáljanak a büfé számára- derül ki a 24.hu cikkéből. 

A karmester, Bogányi Tibor, az ilyen főigazgatói utasítást elfogadhatatlannak tartotta, ezért visszalépett a Carmina Burana dirigálásától. Az eset óta folyamatosan érkeznek a zenei élet szereplőinek nyilatkozatai az ügyben. Ókovács viszont műbalhénak minősítette a tiltakozást, és azt állította, hogy a büfé saját fenntartásban működik, és az Operának bevételt termel, mivel megszakították a vendéglátásért felelős vállalkozóval kötött szerződést.

Zsidai Roy cégcsoportja, azt közölte, hogy jelenleg is perben állnak az Operaházzal, amely egyoldalúan kizárta az Opera Gasztronómia Kft.-t az épületből.

Októberben nem csak, hogy felmondták a szerződést, de önhatalommal kizárták kollégáinkat az Operaház területéből, bírósági döntés bevárása nélkül átvették a kizárólagosan társaságunkat megillető területeket, ingóságainkat ott tartották, beruházásainkkal nem számoltak el


– írták Zsidaiék, hozzátéve, hogy az Opera Gasztronómia Kft-nek érvényes működési engedélye van, ám tudomásuk szerint az Operaháznak nincs. Az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter, a lap korábbi cikkében azt állította, hogy az Opera tavalyi bevételszámai, beleértve a jegy-, bérlet-, bolt-, büfé-, épülettúra-, rendezvény- és áfabevételeket, mintegy hatmilliárd forintot tettek ki, ami nemcsak saját rekord, hanem a teljes kulturális terület legmagasabbja is. A Zsidai Csoport szerint az ő határozott idejű szerződésük 2030. augusztus 30-ig van érvényben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Címlapkép forrása: MTI/MTVA

Címkék:
gasztronómia, büfé, szórakozás, zsidai,