Örülhet a magyar elit: Michelin-csillagos sztárséf nyit éttermet Budapesten

Pénzcentrum2024. március 4. 11:34

A Dorottya utcában található BDPST Group Dorothea Hotelben nyit éttermet Dani García, a világ egyik leghíresebb séfje - számolt be az Index.

A Dorottya utcában található BDPST Group Dorothea Hotelben nyit éttermet Dani García. A világ egyik leghíresebb, eddig három Michelin-csillagot kapott séfje a várhatóan BiBo és Alelí névre hallgató egységekkel nemzetközi portfólióját bővítheti Budapesten - írja a Index. A lap azt is közölte, a séf a spanyol helyszíneket leszámítva csak Londonban és Dohában üzemeltet hasonló vendéglátóhelyeket.

Dani García a nyitás kapcsán az Indexnek elmondta, egy étteremnyitásnál nem minden a pénz és a fogyasztási mutatók. "Hetente kapunk megkereséseket, jelenleg is számos potenciális partner érdeklődik vagy vár a döntésünkre. Nagyon fontos szempont, hogy ki az üzleti partner egy nyitásnál. A Dorothea Hotelt birtokló BDPST Group tulajdonosával, Tiborcz Istvánnal és a cégcsoport kreatív igazgatójával, Orbán Ráhellel személyesen is jó kapcsolatot ápolok, a marbellai tartózkodásuk alatt ismerkedtünk meg, számos alkalommal vendégeim voltak a helyi éttermeimben" - közölte. Hozzátette, fontos volt, hogy a víziónk találkozott a tekintetben, hogy valami különlegest hozzunk létre ebben a gyönyörű, új hotelben.

Címkék:
otthon, vendéglátás, michelin-csillag, index, nyitás, bdpst, éttermek,