Íme a Napi Mázli részletes szabályai: így néz ki az új lottószelvény, így kell kitölteni

Pénzcentrum2024. március 4. 11:01

Új lottót vezetnek be Magyarországon: a Napi Mázli nevű sorsjátékot már lehet is játszani a hazai lottózókban. Mutatjuk a szabályokat, és a nyereményeket, nyerési esélyeket.

Mint beszámoltunk róla, új lottójátékot vezetnek be Magyarországon: a Napi Mázli nevű sorsjátékot már lehet is játszani a hazai lottózókban.

A Szerencsejáték Zrt. honlapjára feltöltött szabályzat szerint a Napi Mázliban egy évet, az év egy napját (hónapot és napot), valamint egy szimbólumot kell kiválasztani. Az év 00-99 közötti szám lehet, azaz az évszámok utolsó két számjegyét kell csak megadni, a nap a naptár 365 napja közül válaszható ki, a hónap sorszáma 01-12 között lehet a nap pedig 1-31 között. 

Fontos, hogy kizárólag a naptárban is létező dátumok választhatóak, tehát február hónap esetében minden esetben csak 1-28 közötti nap jelölhető meg (azaz például a február 29. nem megjátszható nap). Ezt követően egy szimbólumot kell választani a 20 megadott közül. A kiválasztott dátum és szimbólum mellett meg kell adni a tétet is azaz, hogy az alapjáték hányszorosával kívánja a játékos a Napi Mázli játékát megvásárolni - a nagyobb tét nagyobb nyereményt is jelent adott elért találat esetén. 1 szelvény akár 14 egymást követő nap sorsolásaira is játékba küldhető. A Napi Mázli játszható saját- és gépi számokkal. A cél az, hogy a játékos minél több találatot érjen el, azonban bármelyik 1 elem eltalálása is már nyereményt ér. Maga a szelvény így néz ki:

Fotó: Pénzcentrum

Egy alapjáték ára 400 Ft, az egy szelvényen megjátszott Napi Mázli játékokért fizetendő összeg a számtáblánként fizetendő díjak (tétek) összegének és a kiválasztott sorsolási napok számának szorzata. Ha ötszörös (5x) téttel szeretnél játszani 7 napon keresztül, akkor az ár: 400 Ft (alapjáték ára) x 5 (tét) x 7 (sorsolási napok száma), azaz 14 000 Ft.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Napi Mázli mellett maximum 3 Jokerszám játszható meg, amelyek attól függően vesznek részt akár több Joker sorsoláson, hogy a Napi Mázli játék melyik napon és hány sorsolási napra kerül játékba küldésre. A Jokerszám(ok) akár 3 Joker sorsoláson is részt vehetnek. Íme a nyereményszorzók:

Többszörös téttel megjátszott játék esetén a nyeremény is többszöröződik. A nyeremény összegét a sorsolási eredmények alapján elért találatok száma és az adott találathoz tartozó nyereményszorzó, valamint a megjátszott Tét határozza meg, a nyeremény ezek szorzata. Azaz a szabályok szerint a Napi Mázli játéknál nem függ a nyeremény attól, hogy adott nyerőosztályban összesen hány játékos ért el találatot. A főnyeremény akár 100 millió forint is lehet.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

Címkék:
lottó, szerencsejáték, sorsolás, szórakozás, mázli, számsorsolás, szerencsejáték zrt, Napi Mázli,