Brutális büntetést kapott Sebestyén Balázs: keményen elmeszelte a NAV a műsorvezetőt

Pénzcentrum2024. február 23. 16:34

Kellemetlen levelet küldött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Sebestyén Balázsnak. A népszerű műsorvezetőnek többszázezer forintos késedelmi pótlékot kell befizetnie.

Többszázezer forintos késedelmi pótlékról szóló csekket kapott Sebestyén Balázs, amiről az ismert műsorvezető a Rádió1-es élő műsorban a következőket mondta:

Tegnap kaptam valami késedelmi pótlékot NAV-tól, és az viszont 700 ezer forint. (...) Megpróbáltam a NAV-ot felhívni. Hát figyelj, az nem egyszerű, mert üsd be az adószámodat, kapcsold a kezelőt, üsd be az ügyszámodat, az ügyszámnál mindig kilépek, elkezdem beütni, visszakapcsol... Nem jutottam el a kezelőhöz, talán jobb is, mert felháborodott hangvételben kértem volna számon, hogy ez micsoda. 

Hát ez az, hogy nem fizettél be valamit. Mi az istent háborogsz? Mit képzelsz magadról? – tette fel ezután a Blikk szerint a kérdést neki viccesen Rákóczi Feri, amire Sebestyén a következőket válaszolta:

De mi az, aminek 700 ezer forint a késedelmi kamatja? Mit kellett befizetnem?

Ezután még hozzátette, hogy nem céges hátralékról van szó, hanem magánszemélyként kapta az e-mailt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Csalók élnek vissza a NAV nevével

Az elmúlt időszakban többször lehetett arról hallani, hogy internetes csalók a NAV nevében próbálják átverni áldozataikat - számolt be nemrég a police.hu. Azaz egy olyan levelet küldenek nekik, ami megtévesztően hasonlít egy valódi Ügyfélkapus értesítő üzenetre, és a levél feladója is valódinak tűnik (ertesites@kozpontirendszer.gov.hu), azonban a levél fejléc adataiból kiderül, hogy az valójában nem a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkezik. 

A rendőrség ezért felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben az ertesites@kozpontirendszer.gov.hu címről érkező levelek csatolmányt tartalmaznak, úgy senki ne nyissa meg a levél mellékletét, mert az biztosan egy csaló üzenet.

Címkék:
NAV, forint, adó, büntetés, sebestyén balázs, műsorvezető, pótlék, szórakozás, rádió,