Új módszerrel támadnak az internetes csalók: így verik át az ártatlanokat a MÁV nevével visszaélve

Pénzcentrum2024. január 19. 15:30

Újabb trükkel próbálnak adatot lopni a csalók: most a MÁV-Volán-csoport és a MÁV-START oldalai nevében hirdetnek akciókat.

A MÁV-Volán csoport honlapján arról számolt be, hogy újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a cég nevében, amiket a MÁV-Volán-csoport és a MÁV-START oldalaira a megtévesztésig hasonlító Facebook és Instagram oldalakon keresztül reklámoznak. A hirdetés szerint START klub Prémium kártyákat árulnak, mindössze 699 forint értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezzel a trükkel próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait.

A cég kéri, hogy a felhasználók mindig ellenőrizzék a waboldalakat, és csak a cég hivatalos oldalait használják (mavcsoport.hu; volanbusz.hu; mav-hev.hu; jegy.mav.hu) Minden más weboldal vagy hirdetés, amely hasonlít erre, az nagy valószínűséggel csalás.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek. Fontos nyomatékosan kiemelnünk, hogy a MÁV-START, a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát

– tájékoztatta a felhasználókat a cég.

Címkék:
cég, MÁV, csalás, máv-start, átverés, volán, prémium, csalók, szórakozás, klub, hirdetés, máv start, internetes csalások,