Megszólalt Zacher Gábor: így kerüld el pofon egyszerűen az újévi másnaposságot

Pénzcentrum2023. december 31. 17:01

Meg kell próbálni jobban odafigyelni, nem keverni az italokat, nem üres gyomorra inni, valamint enni az este folyamán és megfelelő módon hidratálni - osztotta meg a másnaposság elkerülésére szolgáló tanácsait Zacher Gábor toxikológus.

„A berúgásban a legrosszabb a másnap” – jelentette ki Zacher Gábor toxikológus, aki szerint ezt a borzalmas fejfájós-émelygős állapotot csak egyféleképpen lehet elkerülni. Elmondta, az egyetlen jó recept, hogy meg kell próbálni jobban odafigyelni, nem keverni az italokat, és nem üres gyomorra inni, valamint enni az este folyamán. Emellett a hidratálás is kulcsfontosságú lehet.

Szerinte egy buliban 1,5-2 liter ásványvizet érdemes elfogyasztani, mert az alkohol kitágítja a perifériás ereket, izzadás és folyadékvesztés történik, ezt pedig pótolni kell.

Sőt, nem is ásványvizet, hanem valamilyen izotóniás italt lenne érdemes közben inni, ami az egyéb elveszített nyomelemeket is tudja pótolni

– árulta el a Telexnek adott videós interjúban a szakember. Végül hozzátette, amennyiben ezeket a bulizók betartják, akkor emlékezni fognak arra, mit történt este. "Ha már elmegy valaki bulizni, akkor ne azért menjen el, hogy 11-kor feküdjön a sarokban" – fűzte hozzá a toxikológus.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
egészség, alkohol, szilveszter, újév, alkoholfogyasztás, részeg, zacher gábor, toxikológus,