Most érkezett: Pogány Judit lett a Nemzet Színésze

Pénzcentrum2023. december 15. 13:34

A nemrég elhunyt Csomós Mari helyére választották meg, több mint 600 ezer forintot kap majd havonta.

Az Örkény István Színház népszerű színművészét, a 79 esztendős Pogány Juditot választotta a testület másik 11 tagja a Nemzet Színésze címre - ezt jelentették be ma kora délután.

Azért üresedett meg egy hely, mert mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, nemrégiben elhunyt Csomós Mari színésznő.

A Nemzet Színésze címet a nemzeti színjátszás élő művészei közül azok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése során kimagasló érdemeket szereztek. Pogány Judit érdemeit a Nemzeti Színház is méltatta posztjában - a hagyomány szerint a színház igazgatója hívja fel először a díjazottat, és közli vele a hírt.

Loading...

A címet legfeljebb tizenketten viselhetik, akik életük végéig havi nettó 630 ezer forint juttatásban részesülnek. Ha közülük valaki meghal, a megüresedett helyre a cím többi birtokosa egyhangú szavazással választ új színészt - írja az Index.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

borítókép: MTI/Bruzák Noémi 

Címkék:
színész, magyar, szórakozás, elhunyt, színésznő, nemzet színésze,