Kész, vége! Megszűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat: itt a hivatalos kormányrendelet

Pénzcentrum2023. december 7. 08:42

A tegnap, december 6-án megjelent Magyar Közlönyben jelentette be a kormány, hogy december 31-ei hatállyal megszűnik az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

December 6-án jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben, ami a meteorológiai tevékenységekkel összefüggő állami feladatokhoz kapcsolódó intézkedéseket is tartalmazza. A kormány az indoklás szerint ezekkel a lépésekkel megerősíteni az ország energiafüggetlenségét, a növelné az állami meteorológiai feladatellátás hatékonyságát. Ezen kívül az okok között van még a környezeti értékek védelme, valamint a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése.

Utóbbi ok kapcsán pedig egyetért a kormány azzal, hogy 2023. december 31-ei hatállyal megszűnjön az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az általa ellátott közfeladatokat 2024-től a teljesen állami tulajdonban lévő HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át.

 

Címkék:
kormány, omsz, december, magyar, szórakozás, meteorológia, megszűnik, állami, kormányrendelet, országos meteorológiai szolgálat, szolgálat,