Megtörte a csendet Besenczi Árpád: így érzi magát a szörnyű balesete után a színész

HelloVidék2023. december 6. 08:17

Besenczi Árpád nemrég súlyos balesetett szenvedett az Indul a bakterház című darab közben. A HelloVidék most a színészt kérdezte arról, hogy hogy van, illetve mit gondol a magyar színházak munkavédelmi szabályairól.

A Jászai Mari-díjas magyar színész, Besenczi Árpád november 17-én, fiával játszott az Indul a bakterház című darabban, amikor is a gyűrűje beakadt egy csavarba. A színésznek azonban nem ez az első balesete a színpadon, korábban a József Attila teaátrumban is érte már baleset.

Ezeket olvasva, illetve a nemrég a Nemzeti Színházban történt súlyos baleset okán pedig joggal merül föl, hogy lehet itt lenne az ideje a színházak munkavédelmi szabályzatát átgondolni újra. Többek között erről beszélgetett most a HelloVidék a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatójával, Besenczi Árpáddal.

Alapvetően már javul a helyzet. A baleset még november 17-én történt, amikor a színpadon egy szerencsétlen mozdulat következtében a gyűrűm beakadt egy csavarba. A baleset alatt ráadásul a fiam is ott volt a színpadon, aki Bendegúzt játszotta. Szerencsére már kivették a varrattokat, ám még sok mindent nem tudok csinálni, így vezetni se, azonban a színházban már dolgozok. A József Attila teátrumban korábban már ért baleset, ott a sarokcsontom repedt meg egy előadás alatt

– mondta a színész, aki elárulta a véleményét arról is, hogy szerinte szükséges szigorítani a munkavédelmi szabályzatot a színházakban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nálunk minden előadás, premier előtt van egy balesetvédelmi, és munkavédelmi oktatás. Amikor elkészülnek a díszletek azokat egy szigorú rendszabály szerint veszi át azokat, Ez egy szigorú rendszer, ám fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ez a baleset nem külső ok miatt, hanem a saját magam hibájából történt. Nem volt semmi mulasztás műszakilag. Nekünk saját díszletgyártó üzemünk van, és magunk gyártjuk a díszleteket. Amikor a díszlettervező leadja a terveket, akkor a díszletek több hét alatt teljes kontroll mellett készülnek el. Amikor ezek bekerülnek a színházba, és elkezdjük a próbákat, folyamatos ellenőrzés alatt tartjuk ezeket az elemeket. Ez egy bonyolult rendszer, tehát nem hiszem, hogy további szigorítás kéne, inkább a meglévő szabályokat kéne betartani

– vélekedett.

Címkék:
baleset, színész, november, szórakozás, színház, balesetveszély, balesetek,