Legendás magyar tévés búcsúzik: azonnali hatállyal kerül le a képernyőről

24.hu2023. november 13. 18:49

Azonnali hatállyal távozik Gajdos Tamás az ATV hírműsoraiból, közös megegyezéssel - írja a csatorna tájékoztatása alapján a 24.hu. Mint írták, a csatornán futó külső gyártású produkciókban továbbra is képernyőn lesz. Az ATV hírosztálya köszönetet mondott a műsorvezetőnek az elmúlt években nyújtott munkájáért.

A műsorvezető ellen a hétvégén indított azonnali hatállyal fegyelmi eljárást az ATV, miután Gajdos Tamás nem jelent meg az ATV Híradó stúdiójában. A csatorna etikai kódexe alapján a műsorvezetőknek az adás kezdete előtt egy órával már az épületben kell tartózkodniuk. Egy nyáron történt esetben Rónai Egonnak kellett beugrania a műsorvezető helyett, mert akkor sem jelent meg a stúdióban. 

Az ATV belső vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy Gajdos Tamás „az elmúlt időszakban és korábban is több alkalommal késve érkezett munkahelyére. Tekintettel arra, hogy élő adásként közzétételre kerülő műsor műsorvezetői feladatainak ellátásáról van szó, ezen esetek veszélyeztették az adásbiztonságot”. A tévécsatorna az általa okozott kár megtérítésére kötelezte Gajdost, aki tudomásul vette ezt - írta a lap.

Címkék:
kirúgás, műsorvezető, szórakozás, atv,