Esztergomi tragédia: innen szerezhette a veszélyes vegyi agyagokat a robbantó

Pénzcentrum2023. október 3. 10:10

Újabb részletek láttak napvilágot az esztergomi robbantással kapcsolatban: 38 méteres, illegálisan épített alagutat találtak a robbantó kertje alatt. A szomszédoknak nem tűnt fel az építkezés.

Tizenkét nappal a robbantás után is még mindig helyszínelnek a Blikk információi szerint a rendőrök az esztergomi Búbánatvölgy városrész utcáiban, ahol J. László robbantott. A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata kimutatta, hogy a férfi felkészült arra, hogy rendőröket öljön. A robbantó ugyanis egy 38 méter hosszú alagutat épített ki, amely a detonáció ellenére is épségben megmaradt.

A nyomozók szerint az elkövető nagymennyiségben szerzett be vegyianyagokat, amelyek levegővel keveredve rendkívül robbanás veszélyesek. Éppen ezért viselhetett a robbanáskor gázmaszkot a férfi. A lap információi szerint a föld alatt tárolt vegyiagyag a trotil nevű robbanószer egyik alapanyagát képező hexogén volt, amit Szlovákiában könnyen be lehet szerezni ipari használatra.

További érdekesség még, hogy bár egy ilyen alagútrendszer kiásása rendkívül sok földmunkával jár, a szomszédoknak egyáltalán nem tűnt fel az építkezés.

Címkék:
férfi, robbantás, szórakozás, tragédia, információ, esztergom, vegyipar,