Óriási razzia volt a Sziget fesztiválon: 15 embert drogok, kettőt garázdaság miatt állítottak elő

Pénzcentrum2023. augusztus 17. 16:33

Tizenöt embert fogtak el kábítószer birtoklása miatt a Sziget Fesztivál ideje alatt, míg két embert garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján jelentette be, hogy összesen 15 embert fogtak el kábítószer, míg kettőt garázdaság miatt a Sziget Fesztivál ideje alatt. Az MTI-n megjelent közlemény szerint a kedden véget ért fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel. A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség, valamint a polgárőrség is részt vett. A rendőri jelenlét mellett a látogatók közé vegyülve civil ruhás nyomozók dolgoztak.

A rendezvénnyel összefüggésben a rendőrség kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hat, míg kábítószer birtoklása miatt kilenc embert fogott el. Emellett lefoglaltak 53 gramm kokaint, 119 gramm amfetamint, 12 gramm marihuánát, 2 gramm hasist és 57 gramm ketamint.

Garázdaság miatt két embert fogtak el, illetve előállítottak egy nőt is, aki engedély nélkül árusított - egyebek mellett - illegális elektromos cigarettát.

Címkék:
fesztivál, rendőrség, sziget, razzia, szórakozás, kábítószer, brfk, sziget fesztivál,