Tóth Gabiék válása: ügyvéd árulta el, mi lesz a gyermekelhelyezéssel és a vagyonmegosztással

Pénzcentrum2023. augusztus 16. 16:03

Egy jogi szakértő szerint a párok általában a bíróság nélkül is el tudják dönteni, hogy alakuljon a kiskorú gyermekek felügyelete a válás után.

Mint lapunk is beszámolt róla, Tóth Gabi énekesnő és férje, Krausz Gábor sztárséf egy hete bejelentették, hogy hat év házasság után különválnak útjaik. A kérdés ebben az esetben adott: mi lesz a lakáshitelekkel, illetve a kiskorú gyermek, Hannaróza felügyeleti jogával?

A Tv 2 Mokka című műsorában Dr. Krasznai Dóra ügyvéd tette tisztába a fogalmakat: mint elmondta, gyakori eset, hogy váláskor dönteni kell a hitelről, és reménykedni kell abban, hogy mindent sikerül nyugodtan megoldani.

Ha már házaspárként veszik fel a hitelt, akkor már a házaspár mindkét szereplője benne van a szerződésben; az egyik fél lesz az adós, a másik az adóstárs. De ezzel együtt a házastársak mindkét személye teljes egészében felel a teljes hitelösszegért. Tehát, ha az egyikőjük nem fizet, akkor a másiktól is a teljes összeget követelheti a bank

- fogalmazott Krasznai Dóra. A házaspár kislánya, Hannaróza esete speciális: az ügyvéd szerint van arra jó példa, hogy a felügyeleti jogot a bíróság bevonása nélkül is el tudják dönteni a válásra készülő szülők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az a lényeg, hogy a bíróságnak kell jóváhagynia. Nem feltétlen szükséges ehhez ügyvédi segédlet, sőt, valóban az az ideális, ha a szülők meg tudják beszélni békésen, hogy hogyan legyen a kapcsolattartás. Egyébként idáig többségében el szoktak jutni. A probléma a későbbiekben alakul ki, amikor változnak egyik vagy másik szülőnek a körülményei, szeretne vidékre, külföldre költözni, és ez rögtön megváltoztat mindent

- tette hozzá az ügyvéd.

Címkék:
gyermek, válás, bíróság, ügyvéd, felügyelet, szórakozás,