Megmérték, megelégedtek: előírás szerinti a zajszint a Szigeten

Pénzcentrum2023. augusztus 10. 08:47

Határértéken belül van a fesztivál zajszintje, de ha a lakosok igénylik, akkor még a helyszínen is ellenőriznek a fesztivál végéig.

Próbaméréssel bizonyították be a Sziget szervezői és hangtechnikusai, hogy a ma kezdődő fesztivál zajszintje megfelel a vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak. Az óbudai Fő téren szerda este tartottak a próbamérést a sajtó jelenlétében, és mint kiderült, mindent rendben találtak.

A szervezők elmondták, hogy természetesen a mérések nem állnak meg itt, az egy hetes fesztivál ideje alatt folyamatosan mérni fogják a zajszintet, hogy ha túlmenne az előírásos határon, akkor megtegyék a megfelelő intézkedéseket. Emellett a Hajógyári-szigettel szomszédos három kerületben (Angyalföld, Újpest és Óbuda) állandó zajmérőt helyeztek ki, és azt ígérik, hogy lakossági bejelentésre is kimennek ellenőrizni a zajszintet.

A Sziget Fesztiválra már tegnap be lehetett költözni, a buli pedig ma indul be igazán, mikor megkezdődnek a koncertek. Tegnap írtunk arról, hog az árak elég húzósak, ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
fesztivál, árak, sziget, szórakozás, sziget fesztivál, zajszennyezés, sziget stream, sziget jegyárak,