Vadonatúj hajójárat köti össze a Balaton két népszerű települését: ezt érdemes tudni róla

Pénzcentrum/MTI2023. június 25. 17:03

Több fontos, hajózással kapcsolatos fejlemény is történt a Balatonnál. Menetrend szerinti magánhajójárat indul Balatonfenyves és Szigliget között hétvégente. Emellett június 23-tól augusztus 27-ig a nyári menetrend szerint, éjszakáig jár a balatoni komp Tihany és Szántód között.

A Balatonfenyves és Szigliget közti hajó járatindító sajtótájékoztatón Lombár Gábor, Balatonfenyves független polgármestere felidézte, 1997-ben született meg a terv, hogy legyen a településnek kikötője a helyi vitorlásegyesület és menetrend szerinti hajójárat számára is helyet biztosítva, ami mára valósult meg teljeskörűen. Az új járattal igazzá vált az is, hogy a Balaton nem elválaszt, hanem összeköt - tette hozzá. Kitért arra is, hogy a fenyvesi kisvasút, a Nagyberek és a csisztai termálfürdő miatt is érdemes lesz az északi partról Balatonfenyvesre hajózni.

Deák Gábor, a fenyvesi kikötőt üzemeltető Balaton Dock Kft. tulajdonos-vezetője az MTI kérdéseire válaszolva elmondta, cége egy közel 40 éves hajót vásárolt meg, és hozott rendbe két év alatt, amely mostantól Szent Benedek néven közlekedik a két part között. Az új járatot a társaság szervezte és finanszírozza, és lehetőségei szerint a két érintett település is támogat - mondta.

Az idei kísérleti év lesz, a folytatás ennek eredményességtől függ majd - jegyezte meg. A 45 személyes sétahajó szombaton és vasárnap naponta kétszer közlekedik oda-vissza a két település között. Akad helyi turisztikai vállalkozás, amely az új járatokhoz igazodó programokat is kínál.

Szintén a balatoni hajózást érintő, másik fontos fejlemény, hogy 23-tól augusztus 27-ig a nyári menetrend szerint, éjszakáig jár a balatoni komp a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tájékoztatása szerint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A járatok Szántód felől 6.40 és 23.20 között, Tihany felől 7.00 és 23.40 között, 40 percenként közlekednek. Nagy forgalom esetén sűrűbben indulnak a kompok. A menetidő várhtóan nyolc perc. További információk a járatokról a vállalat honlapján találhatóak.

Címkék:
Balaton, szórakozás, tihany, járat, hajózás, balatoni hajózási zrt,