Suhajda Szilárd megmentése: mindenképp lehozzák az Everestről a magyar hegymászót

Pénzcentrum2023. május 26. 15:44

A mentőcsapat még kutat Suhajda Szilárd után, és minden perccel egre fogy a remény. Egy nagyváradi alpinista most elmondta, hogy szerinte miért nem fordult vissza a magyar hegymászó, mikor még biztonsággal megtehette volna.

Egyelőre nincs frissebb hír Suhajda Szilárdról. A magyar hegymászó immár két teljes napja nem adott magáról életjelet rádióján, és bár a mentőcsapat már kutat utána, a remény egyre fogy. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó hegymászó, Varga Csaba szerint viszont mindenképpen lehozzák majd Suhajda Szilárdot.

A tapasztalt alpinista a lapnak azt mondta: szerinte jogos az a kérdés, hogy miért nem fordult vissza Suhajda akkor, mikor még tellett rá az erejéből. Csakhogy száz méterre a világ legmagasabb hegycsúcsától, amely minden hegymászó álma, az ember valóságértékelése is csorbát szenvedhet.

Megértem Szilárdot. Jó erőben érezte magát, s noha lassabban a tervezettnél, de biztosan haladt felfelé. Megértem őt, ott volt a csúcs közelében, úgy mondanám, a csúcs bűvöletében, ahonnan nagyon nehéz visszafordulni. Én sem az Everesten, sem a Kancsendzöngán nem jutottam eddig. A beszámolók szerint Szilárd jól érezte magát, nyilván azt gondolta, hogy túl van a nehezén, meg tudja csinálni

- fogalmazott Varga Csaba.

Címkék:
magyarország, sport, mentőszolgálat, varga, magyar, mentő, magyarok, szórakozás, hegy,