Aljas csalók szálltak rá a Karthago legendájára: a pénzére pályáztak, nem ismertek határt

Pénzcentrum2023. április 13. 11:04

Csalók hívták fel Szigeti Ferencet azzal, hogy gyanús tranzakció történt a számláján, a bank biztonsági szolgálata "segíteni" akar neki, ezért szükség van a személyes, illetve banki adataira. A Karthago legendájának gyanús volt a dolog, keresztkérdéseket tett fel, ami végül megfutamította az adathalászokat.

Az OTP Bank nevével visszaélve hívogatják a gyanútlan áldozatokat az adathalász csalók, ebből pedig Szigeti Ferenc, a Karthago legendája sem maradt ki. A zenész a Facebookon osztotta meg, hogy le akarták húzni, és arra kérte követőit, legyenek óvatosak.

A zenész elárulta, reggel 9 óra körül hívták fel a csalók azzal, hogy gyanús tranzakció történt a bankszámláján, a bank biztonsági szolgálata "segíteni" akar neki, ezért szükség van a személyes, illetve banki adataira. Szigeti Ferencnek már az első pillanattól kezdve gyanús volt a dolog, de nem csapta le a telefont, hanem pontosan azt tette, amit mindenkinek kellene, ha hasonló ügyben telefonálnak, és esetleg bizonytalan, tényleg a bankból keresik-e: keresztkérdéseket tett fel, végül az ideges csaló is leleplezte magát.

A párbeszéd leiratából kiderült, hogy a zenészlegendának már azzal problémája volt, hogy ha tényleg a bank biztonsági szolgálata hívja, akkor miért kellenek nekik az adatai, hiszen azokat a központban tudják. Emellett, mint mondta, négy számlája is van, amiről, ha tényleg a pénzintézettől hívták, nekik is tudni kellett volna. Végül a telefonáló ideges lett, és káromkodva lecsapta a telefont.

A telefonszáma: 36-1-2091… a teljes száma megvan. Úgyhogy legyetek óvatosak, gondolom nem csak engem hívtak. Eszetekbe se jusson bármit megosztani ezekkel!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- zárta posztját.

Loading...

Címkék:
bank, csalók, szórakozás, tranzakció, zenész, adathalászat, bankbiztonság, telefonos csalók,