Kiadták a riasztást: markáns hidegfront tarolja le az országot, innen érkezik a dermesztő hideg

Pénzcentrum2023. április 2. 11:29

Friss riasztást adott ki vasárnap délelőtt Magyarország területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A figyelmeztető előrejelzés szerint a déli óráktól, zivatarokkal és viharos széllel tarkított markáns hidegfront éri el az országot.

Az OMSZ előrejelzése szerint a déli óráktól egy érkező hidegfront előtt főként a Dunától keletre alakulhatnak ki zivatarok. Ezen belül egy észak-déli tengelyű összeáramlási zóna mentén, Heves, Jászság, Nagykunság, Csongrád, Békés térségében valószínű nagyobb számban zivatar.

Emellett kisebb eséllyel a nyugati, délnyugati határ térségében is képződhetnek néhol zivatarok. Az erősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), apró szemű (< 1 cm) jég, viharos (60-70 km/h) szél kísérheti. Késő estére stabilizálódik a légkör - írják a figyelmeztető előreelzésben.

Hétfőn napközben a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten viharossá (~60-70 km/h) fokozódik az északias szél, de a Bodrogközben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-át

- írják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az pedig már az Időkép előrejelzéséből derül ki, hogy a vasárnap reggeli 2 és 8 fok után, délután 12 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet. "Hétfőn kezdetben helyenként zápor, esetleg hózápor is kialakulhat. Napközben nyugaton és keleten számíthatunk több napsütésre, a középső tájakon több felhő lehet az égen, és egy összeáramlási zóna mentén záporok kialakulhatnak" - írják, és azt is hozzáteszik, hogy

élénk, erős, helyenként viharos lesz az északias szél. Hajnalban -3 és +5, napközben 7 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Címkék:
szél, szélvihar, időjárás, omsz, meteorológia, lehűlés, időjárás előrejelzés, széllökés, széllökések, szélsőséges időjárás, zivatarok,