Magyarországig érnek az olasz szemétmaffia szálai: megdöbbentő, kik vannak benne

Pénzcentrum2023. február 19. 12:03

Egy somogyi község körzeti megbízottjai buktatták le február elején az olasz szemétszállító maffia sofőrjeit. Az olasz megbízótól ugyanis egy magyar kamionos a Blikk információi szerint vállalta, hogy nagyobb mennyiségű bálázott fog elhelyezni külterületi, romos tanyáján. A magyar sofőr tervei szerint azzal, hogy spórol a benzinen meg az égető díján akár 1000 eurós (387 ezer forint) haszon is összejöhetett volna fuvaronként.

A rendőrök három, Olaszországból érkező kamiont ellenőriztek, amik több mint 70 tonna bálázott vegyes háztartási hulladékkal. A Blikk információi szerint a szemét – ami a szennyes pelenkától kezdve a műanyagik, a romlásnak indult élelmiszeren át mindent tartalmazott – az olaszországi Campania régióból származik.

Olaszországban a szemétszállítás nagy üzlet, az önkormányzatok a maffia fedőcégeit bízzák meg ezzel - vagy vesztegetés, vagy zsarolás által - de az USA olasz bűnözői csoportjai is rátették már a kezüket a legális üzletre – mondta el Orosz István alezredes, rámutatva arra, hogy sokan emlékezhetnek milyen állapotok voltak Nápolyban pár évvel ezelőtt, amikor az önkormányzatok a maffiától független cégeket akartak megbízni a szemétszállítással.

A sofőr, aki a szemétszállítást vállalta egy somogyi községbe, Taszárra akarta vinni a szállítmányt, amit saját ingatlanán akart egy markológép segítségével a földbe temetni. A rendőrök szerencsére a munkálatokat leállították, a szállítóokmányokat pedig lefoglalták. A 46 éves férfi ellen a Kaposvári Rendőrkapitányságon indítottak eljárást. A rakomány visszapakolásáról és visszafordításáról az illetékes megye kormányhivatala gondoskodott, aminek a költségeit a letartóztatott kamionosnak kell kifizetnie.

Címkék:
önkormányzat, szemétszállítás, sofőr, szemét, maffia, olasz, önkormányzatok, rendőrök, szemétbiznisz,