Csúnyán leszerepelt az Aldi és a Lidl whiskey is a teszten: ez még ennyiért is sok

Pénzcentrum2023. január 31. 14:05

A WhiskyHog nevű TikTok videós mondott lesújtó ítéletet az Aldiból származó Clarke’s Bourbon és a Lidl által forgalmazott Bowsaw Small Batch Extra American Whiskey nevű italokról.

"Gyerekek, nem hiszem el, hogy micsoda baromságokra rávesztek" köszöntötte követőit friss videójában a WhiskyHog nevű tartalomgyártó. A felvételen az influencer a Clarke’s Bourbon nevű, az Aldi által forgalmazott Whiskeyről fejtette ki sarkos véleményét. Bevallása szerint az italról semmilyen infót nem talált, de az üvege szerint 1866 óta létezik a gyár.

A 3800 forintos Whiskeynek már a szagáról is sarkos véleményt fejtett ki a videós, annak zuzmós, mohás szagát emlegetve. Az ízéről ellenben beismerte, hogy "nem is annyira katasztrofális". Összességében viszont - önmagában való fogyasztásra - nem ajánlja, leginkább azért, hogy az emberek, ne ezzel az ízzel aszonosítsák a bourbon típusú italokat, kólába viszont elmegy.

Az Aldis teszt után WhiskyHog kipróbálot egy a Lidl által forgalmazott Whiskeyt is. Itt ugyan nem az állandóan készleten lévő italok közül választott, a Bowsaw Small Batch Extra American Whiskey elmondása szerint mégis egészen kedvező árú termék (az Aldis társával azért meredek lenne direkt módon összehasonlítani, ugyanis annál jó egy tízessel drágább). Erről az italról viszont többet is elárult a gyártó.

Az alap small batch Whisky 91 százalékban kukoricából, 5 százalékban malátázott árpából készült és 4 százalékban rostból. Ez a tétel egyébként kis tételben készül, a videós szerint amolyan kézműves Whiskynek számít.  Ennek ellenére megállapítása szerint furcsa, művirágillatú öblítőszerhez és technokolhoz hasonló illata van. Az ízével azért ennek az italnak is elégedettebb volt, de eléggé semmilyennek érezte. A 13 ezer forintos árcédulát viszont túlzónak WhiskyHog gondolja, a 15-16 ezret, amiért kisebb üzletekben fellelhető pedig végképp drágának találja

Címkék:
aldi, lidl, kóstolás, rövidital, tiktok, röviditalok,