Ezt fogadta meg Korda György és Balázs Klári: ezek a 2023-as újévi fogadalmak

Pénzcentrum2023. január 3. 10:15

Szilveszterkor a legtöbben különböző fogadalmakat tesznek egy boldogabb jövő reményében. A szakértők szerint pedig az újévi fogadalmaknak lehetne értelmük, azonban a legtöbben nem a megfelelő módon próbálják elérni a céljaikat. Újszászi Bogár László az RTL-en mondta el, hogy a lényeg az, hogy ne arról szóljon a fogadalom, hogy mit hagyunk abba, hanem arról, mit csinálunk többet. A leghatékonyabb pedig az lehet, ha a vágyott új szokás egy már meglévő rutinhoz kapcsolódóan alakul ki.

Szilveszter éjszakáján sokak érzik úgy, hogy változtatni kéne az eddigi életükön, hiszen most tiszta lapot tudnak nyitni. Ennek a legnépszerűbb módja az újévi fogadalom. A Korda-házaspár egyik fogadalma 2023-ra például az, hogy 10 ezres nagyságú közönség előtt nem lépnek már fel, csak akkor, ha zenekar és táncosok is segítik a fellépést.

Balázs Klári elmondása szerint nem szokott fogadalmakat tenni, azonban Korda György szeretne az idén leadni 5 kilót. Fluor Tomi már gyakran tesz fogadalmakat, amiket elmondása szerint mindig be is tart: semmit sem szeret félbehagyni, viszont ezeknek a legtöbbször nem az újév az apropója. Idén viszont kivételt tett:

Megint feljött rám pár kiló a fesztiválszezon alatt, úgyhogy szerintem februártól elkezdek diétázni. Januárban már biztos nem

– mondta el az énekes, aki ezek mellett az angoltudását is szeretné fejleszteni az idén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ilyenkor az emberi agy készít egy leltárt, hogy mit sikerült elérnem és, ami még fontosabb, mit nem sikerült elérnem. Ezek a kudarcélmények pedig nyilvánvalóan negatív érzelemmel párosulnak, amitől az emberi agy szeret megszabadulni. Éppen ezért elkezdi megtervezni, hogy jövőre mit fogok csinálni. De a megtervezés állapotakor hasonló területek aktivizálódnak, mint amikor végrehajtjuk

– mondta el az RTL-nek Újszászi Bogár László, meggyőzéstechnikai szakértő, aki szerint éppen ezért arra kell koncentrálnunk, hogy mi az, amiből többet tehetnénk és jobb, ha egy már meglévő rutinhoz csatlakozunk.

Címkék:
újév, szakértő, újévi fogadalom, korda györgy,