Újabb áremelés jöhet a fürdőkben: jövőre több kedvencünktől is elköszönhetünk

Pénzcentrum2022. november 17. 09:46

A magyar fürdőket különösen megviselte idén az energiaárak drasztikus emelkedése, ami kis híján elindított egy bezárási hullámot is. Ezt a turisztikai jelentőségű komplexumok esetében a nyitvatartási idő és a szolgáltatások racionalizálásával sikerült egyelőre elkerülni, de áremelés és állami segítség nélkül a jövő év elejénél a többség nem lát tovább – írta meg a VG.

A magyar fürdőket különösen megviselte a koronavírus, és az azt követő energiaár-robbanás, aminek köszönhetően sok intézménynek kellett fontolóra vennie a végleges bezárást. Szerencsére azonban – ha elkerülni nem is – de sikerült elodázni intenzív költségcsökkentési intézkedésekkel a bezárási hullámot.

Egy új, az országot átfogó tanulmány szerint pedig az elmúlt év áremelései ellenére is kifejezetten olcsónak számítanak a fürdők Magyarországon. Azonban újabb áremelésre szükség van, annak ellenére is, hogy sok turista látogat emiatt hazánkba. Az áremelésre pedig van tér, de ezt már csak jövőre fogják tudni meglépni a fürdők. A mértéke pedig a költségek emelkedéséhez fog igazodni, hiszen nemcsak az energia, de a szükséges vízkezelési alapanyagok is nagyban megdrágultak.

Mindezek mellett pedig egyre nagyobb gond, hogy az áramszerződések hamarosan lejárnak, de még nem kaptak új tarifaajánlatokat az MVM-től a fürdők.

Sok uszoda bezárt, miközben a Nemzeti Sportközpontok által fenntartott harminc nagyobb komplexum és tanuszoda, illetve az önkormányzatok vagy egyesületek által üzemeltetett 47 létesítmény szolgálja ki továbbra is a medencés sportágak képviselőit és az uszodákat a téli hónapokban fokozottabban használó öttusa, triatlon és kajak-kenu sport versenyzőit

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta el Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Címkék:
fürdő, magyarország, áremelés, uszoda, fürdőzés, magyar, fürdőszövetség, fürdők, rezsidíjak, rezsidíj, rezsiemelés, energiakrízis,