Itt a rezsiválság újabb áldozata: bezár a legendás vidéki színház

Pénzcentrum2022. november 6. 09:07

A kialakult gazdasági körülmények miatt újabb intézmény kényszerül bezárni kapuit. Most a kecskeméti színház jelentette be, hogy kénytelenek bezárni, januárra leállítják működésüket,hogy így spóroljanak a fűtéssel.

A kecskeméti színház bejelentette, a kialakult gazdasági körülmények miatt kénytelen bezárni kapuit. Januárra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház leállítja működését, így a fűtésszezon egyik leghidegebb hónapjának kihagyásával spórolhatnak a fűtésen.

A januárra tervezett előadások februártól kerülnek színpadra. Egy hideg téli hónap idején zárva tart a nagyszínház és a stúdiószínház, de február elsejétől újranyitnak. Később tud azonban előadásokat tartani a kamaraszínház, amely január 1-je és március közepe között nem üzemel.

A bérleteket vásárolt nézők februártól megnézhetnek annyi előadást, amennyire szól a bérletük. A februári előadásaikhoz egy jegypénztárt tartanak nyitva, vagy online felületen lesznek elérhetőek a jegyek. A kényszerű döntésről a színház honlapján számolt be részletesen a vezetőség.

Az utóbbi időben több alkalommal bizonyítottuk, hogy sikerrel tudunk alkalmazkodni a nehéz körülményekhez; most is ki kellett találnunk valamit, amivel spórolunk, ugyanakkor nem sérül sem a társulatunk, sem a nézőink

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- fogalmazott Cseke Péter, a színház igazgatója. A teátrum igazgatója megerősítette, hogy a három elmaradó bemutatót a jövő évadban pótolni fogja a színház.

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címkék:
fűtés, rezsi, rezsicsökkentés, bezárás, színház, rezsiemelés,