Nyomoznak a lehúzós budapesti bár ügyében: pár italért majdnem 100 ezres számlát kaptak a turisták

Pénzcentrum2022. augusztus 26. 17:31

Feljelentéskiegészítés után csalás miatt indíthat nyomozást a rendőrség annak a Hajós utcai bárnak az ügyében, amelyet a napokban egy népszerű szlovák vlogger leplezett le. A terézvárosi önkormányzat két hatóságnál is bejelentést tett: a fogyasztóvédelmi hatóságnál tisztességtelen árképzés miatt, a NAV-nál pedig azért, mert a bárban nem lehetett kártyával fizetni. A kerületi rendészek jelentése szerint a hely jó ideje zárva van.

A VI. kerületi rendőrkapitányság csalás vétség miatt a feljelentés kiegészítését rendelte el a Hajós utcai bár ügyében, ami a napokban egy szlovák youtuber videójának köszönhetően került reflektorfénybe – válaszolta a Telex kérdésére a BRFK sajtóosztálya.

Soproni Tamás terézvárosi polgármester közölte, hogy a kerületi rendészek többször is jártak az elmúlt napokban a Hajós utcai kávézónál, de a videó megjelenése után nem találták nyitva. A városvezető szerint a vendéglátóhely üzemeltetője megijedhetett a botránytól. A polgármester elmondása szerint a terézvárosi önkormányzat bejelentést tett a NAV-nál a kártyás fizetés lehetőségének elmaradása, valamint a fogyasztóvédelmi hatóságnál tisztességtelen árképzés miatt. Bár az étlapon tényleg ott volt, hogy mennyi a pálinka, de az a nemzetközi összehasonlításban is extrémen túlárazott.

A Pénzcentrum is megírta, hogy augusztus elején Magyarországra látogatott az egyik legnépszerűbb utazóvlogger, PPPeter, aki arról lett ismert, hogy Közép- és Kelet-Európa legrosszabbra értékelt vendéglátóhelyeire látogat el. A több mint 800 ezer feliratkozóval rendelkező szlovák vlogger most Budapest legrosszabbra értékelt helyét szemelte ki.

A Hajós utcai bárról már az értékelések alapján kiderült, hogy minden bizonnyal egy "klasszikus" túlszámlázós csalás helyszíne. A vlogger és társa rejtett kamerákkal felszerelkezve meg is találta a két nőt, aki a bárba csalja a gyanútlan embereket, és ők is belemetek a játékba. Végül 20 percnyi italozás után kikérték a számlát, aminek végösszege 86 ezer forint volt - 3 kör vizes pálinkát, két pezsgőt és két kólát fogyasztottak

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója videóban reagált az esetre, és figyelmeztető matricacsíkot ragasztott fel az üzlet kirakatüvegére.

Címkék:
csalás, étterem, Budapest, átverés, kocsma, turista, számlázás, youtube, vlogger, bár, túlszámlázás, csalások,