Szörnyű műholdkép az aszályról: brutálisan ki van száradva Magyarország

Pénzcentrum2022. augusztus 11. 13:31

Az Időkép Facebook-oldalán tett közzé egy szörnyű műholdképet a Magyarországon uralkodó aszályról. Borzalmasan kiszáradt az ország.

A kánikula és a csapadékmentes időjárás rendkívüli aszályhelyzetet okozott Magyarországon. Dr. Aponyi Lajos, a Nővényorvosi Kamara főtitkára elmondta, a gyümölcsfák elkezdték hullatni a lombjukat, de már a gyümölcshullás is nagyon jelentős. De nem csak a gyümölcsfák, a bükkfák, a tölgyfák és több fenyőfa is nehezen viseli ezt az egyre inkább mediterrán klímát. A szőlő és a kivi viszont kifejezetten élvezi a szélsőséges meleget.

Az aszály és a 20 tartósan meleg nap csak a kezdet: minden előrejelzés szerint tovább fog emelkedni az átlaghőmérséklet. Fel kell készülnünk az extrém szárazságra, új kártevők megjelenésére, és arra is, hogy a hirtelen lezúduló zivatarokat, sőt az árvizeket is hasznosítanunk kell Hogy mekkora a probléma valójában, arra az Időkép hívta fel a figyelmet egy Facebook- bejegyzésében, ahol műholdképet közölt arról, hogy hogyan fest az ország a történelmi szárazság alatt.

Címkék:
magyarország, előrejelzés, extrém, szárazság, aszály,