Drasztikus döntés született: kivonulhat a Facebook Európából?

Pénzcentrum2022. július 8. 09:07

Fontos döntést hoztak abban az ügyben, amely miatt már korábban kivonulással fenyegetőzött a Meta – írja a Politico nyomán a HVG

Az ír adatvédelmi hatóság döntése szerint a Meta, vagyis a Facebook és az Instagram anyavállalata nem továbbíthatja a felhasználók adatait az Egyesült Államokba. Erről a hatóság egy tervezetet küldött el az európai adatvédelmi szabályozó hatóságoknak, azoknak pedig egy hónapjuk van arra, hogy véleményezzék.

Az Európai Bíróság még 2020-ban semmisítette meg az EU és az Egyesült Államok közötti adatáramlásról szóló adatvédelmi egyezményt, ugyanis attól tartottak, annak révén megfigyelhetik a felhasználókat. A döntés után nehezebbé vált a Meta és más társaságok számára is a személyes adatok továbbítása.

A Meta többször figyelmeztetett, ha érvényben marad a döntés, akkor kivonul Európából, 2022 elején éves jelentésében azt írta, ha nem sikerül a kérdésben megállapodni, a szolgáltatásokat elérhetetlenné teszik, vagyis a Facebook és az Instagram is elsötétülhet.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
facebook, hatóság, instagram, adatok, döntés, személyes, meta,