Elstartolt az esküvőszezon: nem lesz olcsó mulatság a klasszikus menüsor idén

Pénzcentrum2022. június 24. 08:15

Évről évre egyre népszerűbbek a májusi és szeptemberi esküvők, azonban tagadhatatlan, hogy az igazi lakodalmas csúcsszezon júniusban indul és a nyár végéig tart. A hagyományos magyar esküvőknek mindig megvan a sokak számára már jól ismert menetrendje, szimbólumrendszere és rituáléja, különösen az étkezési szokások tekintetében. Mit és mikor esznek a magyarok egy tradicionális esküvői program során, mi a mögöttes jelentése a különböző fogásoknak? Milyen hajmeresztő esküvői szokások voltak jellemzőek a letűnt idők falusi lagzijaira? Te bevállalnád őket?

A Hello Vidék most minden izgalmas tudnivalót felkutatott a régi magyar esküvői hagyományokról: mikor volt a lakodalmi időszak, milyen babonás, szerencsehozó feladatok vártak az ifjú párra és milyen játékokkal fokozták a hangulatot nagyszüleink idejében? A lakodalomban tényleg ott mulatott az egész falu?

Nem csak erről, de a nászajándékról, és persze a lakodalmi fogásokról is olvashatunk a Hello Vidék cikkében, sőt az is kiderül, hogy mi az újházi tyúkhúsleves, vagy a menyasszonyi kalács jelentése? Ráadásul a szokások, és hagyományok mellé még azt is elárulják, hogy melyek azok az ételek, amelyekkel biztos a siker a lakodalomban is.

Címkék:
esküvő, lakodalom, szezon, hellovidék, hello vidék,