Lehúzza a rolót a legendás pesti szórakozóhely: irodaházat húznának fel a helyére

Pénzcentrum2022. április 11. 12:33

Iroda- és parkolóház épülhet a Barba Negra helyére. Az előzetes hatósági eljárások már elindultak, a tervek szerint hétemeletes irodaházat a Duna felőli oldalon építik fel, benne nagyméretű, egyterű irodákkal és étteremmel, a közel 500 férőhelyes parkolóházat pedig a hídlehajtó kanyarulatához tervezik.

Iroda- és parkolóház épülhet az egyik ikonikus budapesti szórakozóhely, a Barba Negra helyén, a Rákóczi hídnál. A beruházás megvalósulásával a szórakozóhely megszűnik – írja a Blikk. Az előzetes vizsgálati dokumentációban részletesen írnak a projektről: a tervek szerint a hétemeletes irodaházat a Duna felőli oldalon építik fel, a közel 500 férőhelyes parkolóházat pedig a hídlehajtó kanyarulatához tervezik.

Mint a lap írja, a Pest Megyei Kormányhivatal a napokban indította meg az építtető Budai Zöldsarok Kft. kérelmére a beruházásra vonatkozó környezetvédelmi hatósági eljárást, ehhez kapcsolódóan készült el az előzetes vizsgálati dokumentáció is.

A területen jelenleg is működik a népszerű szórakozóhely, színpadokkal, kiszolgáló épületekkel, amelyek mindegyike ideiglenes, acélvázas, sátor- és pavilonjellegű, valamint konténerépítmény, így a bontási munkálatok nem lesznek jelentősek

– áll a dokumentációban, tehát ez alapján is 100 százalék, hogy a Barba Negra a jelenlegi helyszínen megszűnik.

Címkék:
Budapest, beruházás, építkezés, kormányhivatal, megszűnik, szórakozóhely, bezárás, irodaház,