Gerendai Károly szerint ha mindent felszámol, kevesebbet bukott volna

Pénzcentrum2022. január 27. 10:05

Gerendai Károly hisz benne, hogy a járvány elmúltával a digitális alternatívák térnyerése ellenére ismét szükség lesz a személyes élményekre, a vendéglátás és a turizmus hosszú távon növekedés előtt áll. Egy friss interjúban beszélt a 2020-as és 2021-es veszteségeiről is.

"Én azt a döntést hoztam, hogy mindent megpróbálok életben tartani, és remélem, hogy mielőbb rendeződik a helyzet. Rövid távon ez biztosan nagyobb veszteséget jelentett, mintha mindent felszámoltam volna. De hosszabb távon én úgy gondolom, - és ezt a megelőző évtized is jól megmutatta – a turizmusban és a szórakoztatóiparban van még potenciál" - nyilatkozta Gerendai Károly a Sziget Fesztivál alapítója, turizmus-vendéglátásban érdekelt üzletember a Digitalhungary.hu-nak.

Elmondása szerint a veszteségek kapcsán a legnagyobb szerencséjük az volt, hogy sokakkal ellentétben, nekik legalább volt jelentős tartalékuk a korábbi sikeres üzleti tevékenységből, illetve a Sziget eladásából. Ha ez nem lett volna, nem tudták volna miből finanszírozni a covid okozta veszteségeiket.

2021-re sokat javult a helyzet – a kereslet is nőtt és megtanultunk együtt élni is a koronavírussal, úgy tudtuk optimalizálni a tevékenységünket, hogy jóval kisebb veszteségeink legyenek.

 

Címkék:
turizmus, sziget, járvány, vendéglátás, koronavírus, lezárás, gerendai, pandémia,