Durván drága hobbi lett a horgászat: itt vannak a 2022-es területi jegyárak és kiadások listája

HelloVidék2022. január 6. 08:17

Az elmúlt évben is nőtt a horgászat népszerűsége Magyarországon, holott egyre kevésbé számít olcsó hobbinak. A HelloVidék összeállításából most az is kiderül, mennyivel drágulnak idén a területi jegyárak, milyen változásokra számítsanak azok, akik 2022-ben is horgásznának.

A világjárvány óta egyre népszerűbb sport Magyarországon a horgászat, ami mára az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység lett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy évről-évre jelentős mértékben növekszik a regisztrált horgászok létszáma, ma már a teljes lakosság több mint hét százaléka rendelkezik horgászengedéllyel. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) háromszintű rendszerébe 2021. december 10-ig összesen 776198 regisztrált horgász került nyilvántartásra. 2020-as évhez képest is nem kevesebbel, mint közel 70 ezerrel nőtt a regisztrált horgászok száma – tudta meg a HelloVidék Csizmár Erikától, a MOHOSZ igazgatójától.

Közülük aktív horgászként felnőtt vagy ifjúsági egyesületi tag 449275 fő, s e létszámon túl még további 79936 gyermek és 7 318 tagsági jogviszonnyal nem rendelkező külföldi állampolgár váltott ki éves állami horgászjegyet. A 90 napra érvényes turista állami horgászjegyet 17882 fő (2020-ban 20885 fő) vett

- emelte ki a MOHOSZ igazgatója, aki hozzátette, hogy a magyar horgásztársadalom utóbbi öt évben jellemző növekedését elemezve kiemelendő, hogy a sporthorgászoknál is egyértelműen az aktív korosztályok vannak többségben és köztük is

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ennyi tavunk és halunk van, amiből horgászhatunk

Ha érdekelnek a tavak, a jegyárak és egyéb kiadások, akkor olvasd el a teljes cikket a HelloVidék oldalán!

Címkék:
horgászat, horgászengedély, horgász, horgásztó,