Nélkülözésről vallott Halász Judit: sokszor karácsonyi ajándékra sem futotta

Pénzcentrum2021. december 23. 15:28

Gyerekkoráról mesélt Halász Judit egy podcastban. Mint elárulta, édesapja a fronton harcolt, amikor megszületett, édesanyja pedig varrásból tartotta el a családot. Elmesélte, hogy óriási szegénységben éltek, nem mindig jutott ajándék a fa alá.

A karácsony közeledtével egy ünnepre hangoló résszel jelentkezett az UNICEF podcastja. Halász Judit mesélt gyerekkori emlékeiről, aki a háború alatt látta meg a napvilágot. Apját Judit születése miatt két hétre hazaengedték a Don-kanyarból, de a család férfitagjai mind a harctéren voltak.

Nekem azt hiszem, hogy gyönyörű gyerekkorom volt, dacára annak, hogy a háborúban születtem és őrületes szegénységet éltünk akkor meg. Azért volt gyönyörű gyerekkorom, mert a családom úgy vett engem körül, hogy rengeteg szeretetet kaptam

- mondta Halász Judit, akinek legszebb emlékei nagymamáihoz és édesanyjához kötődnek, de felidézte a gyerekkori karácsonyait is.

Karácsonyfa volt, gyertyák égtek rajta és még a háború előttről maradt díszek. És úgy zajlott a karácsony, hogy anyukám főzött valamit, amit éppen lehetett kapni, a nagynéném pedig csengetett és szóltak, hogy megjött a Jézuska. Ajándék már nem nagyon volt. Amikor először kaptam ajándékot, arra nagyon emlékszem. Egy babakocsit kaptam. De nem igazán az ajándék volt a lényeg, hanem az együttlét, a béke.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mint elmesélte, ameddig édesapja a fronton harcolt, édesanyja ruhákat varrt, hogy valamiből meg tudjanak élni.

Címkék:
gyerek, szegénység, ajándékozás, karácsonyfa, ajándék, youtube, beszélgetés,