Így lehet számítógépes játékkal milliárdokat keresni: pofátlanul fiatalok robbantottak bankot

Biró Attila2021. október 18. 13:01

Október 19-én véget ért minden idők legnagyobb összdíjazású Dota 2 világbajnoksága. A győztes csapat több mint 5,6 milliárd forintot zsebelhetett be.

Október 19-én véget ért a Dota 2 világbajnokság, azaz a The International (TI). A e-sport világ egyik legnagyobb versenyének számító esemény összdíjazása 40 millió dollár, azaz átszámolva valamivel több mint 12 milliárd 443 millió forint volt. A teljes nyereményt a 18 résztvevő csapat között osztották szét úgy, hogy a győztes nem kevesebb, mint a nyereményalap 45,5 százalékát kapja.

A versenyt óriási meglepetésre egy kelet-európai csapat nyerte (a verseny történetében ilyen utoljára 2011-ben, azaz tíz éve történt). A Team Spiritben 3 orosz, és két ukrán játékos játszik, az átlagéletkoruk mindössze 21 (!) év volt. A meglepetéscsapat ezzel a teljesítménnyel minden idők legnagyobb pénzdíját tudhatja magáénak,

összességében 18,2 millió dollárt, azaz több mint 5,6 milliárd (!) forintot nyertek. Ez fejenként több mint 1,8 milliárd forintot jelent a csapat résztvevőinek.

A versenyen a második helyezett csapat a kínai PSG.LGD lett, igen, ez a csapat a foci világából is ismert Paris Saint-Germain által támogatott alakulat, akik egészen a döntőig magabiztosan meneteltek a világbajnoki cím felé, ott azonban elvéreztek. Összességében azért még így is sikerült 5,2 millió dollárt, azaz több mint 1,6 milliárd forintot összejátszaniuk.

A harmadik csapat a Team Secret, a negyedik pedig az Invictus Gaming lett, előbbi egy európai, utóbbi egy kínai csapat. 3,6, illetve 2,4 millió dollárt kerestek a szereplésükkel, ez 1,1, milliárd, illetve 746 millió forintot jelent a csapatoknak. Összességében a 7-8. helyen végző csapat is még több mint 1 millió dollárt zsebelhetett be, míg a 17-18. helyen végzetteknek be kellett érniük 100 000 dollárral, ami forintban számolva valamivel több mint 31 milliót jelent.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A verseny szervezési nehézségeiről már írtunk korábban, eredetileg Svédországban zajlott volna az esemény, de Covid-problémák miatt végül Bukarestbe vitték a versenyt. Érdemes megemlíteni, hogy a játékok nem máshol, mint a bukaresit Nemzeti Arénában zajlottak. Igen, ahol a foci Európabajnokság is. Ez pedig olyan, mintha Magyarországon a Puskás Arénában játszanának egy számítógépes játékkal a világ legjobbjai.

(Címlapkép - Dota 2 hivatalos Facebook-oldala)

Címkék:
számítógép, játék, verseny, románia, e-sport, ingyenes játékok,