Durván megdrágulhat a horgászat 2022-re: óriási jegyáremelést lengettek be

Pénzcentrum2021. október 14. 09:02

Valószínűleg sokkal többet kell majd fizetni a horgászatért jövőre, ugyanis több adminisztratív költség és jegyár is emelkedhet. A legnagyobb mértékben a területi jegyek drágulhatnak, mivel a helyi egyesületek költségei is emelkednek.

2022-ben nagy valószínűséggel emelkedik majd az Egységes Szövetségi Hozzájárulás összege, ez a horgászok által az állami jegyéret fizetett összeg azon része, amelyet a megyei szövetségek kapnak.

A Pecaverzum szakportál úgy értesült, hogy 50 százalékos emelés jöhet, 2000 forintról 3000-re nőhet ez a díj - a lap tud olyan megyéről, ahol a közgyűlésben ezt már tényként közölték. Az állami horgászjegy és a fogási napló ára jelenleg 3300 forint, ennek legutóbb 2020-ban emelték az árát 2200 forintról, amelyet mind a több mint 700 ezer magyar horgásznak be kell fizetnie.

Azonban a területi jegyeknél még ennél is durvább áremelkedés jöhet - ezek árát a helyi szövetségek szabadon határozhatják meg. Ugyanis a költségek folyamatosan emelkednek:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Úgyhogy akár termelőtől vásárolják a szövetésgek a telepítendő halat, akár maguknak termelik meg, sokkal többet kell fizetniük ugyanannyi uszonyosért. A portál megjegyzi, hogy ez csapdahelyzet az egyesületeknek, hiszen ha nem emelnek árat, akkor kevesebb halat tudnak telepíteni, csökkennek a fogási esélyek - ha pedig emelnek akkor az riaszthatja el a horgászokat.

Címkék:
drágulás, áremelés, horgászat, mohosz, horgászengedély, magyar országos horgász szövetség,