Vannak árak: ennyibe kerül egy vacsora a két új Michelin-csillagos magyar étteremben

Pénzcentrum2021. szeptember 8. 17:31

Idén a Salt és az Essência is feliratkozott a Michelin-csillagos budapesti éttermek közé. A Pénzcentrum most megnézte, mennyibe kerül egy menü a két friss díjazott helyen.

Két magyar étterem kapott idén új Michelin-csillagot, és egy étterem veszítette el az eddigi elismerését. Az újdonsült díjazottak egyike az Essência, a portugál Tiago Sabarigo és felesége, Éva Sabarigo étterme. Tiago korábban olyan helyeken dolgozott, mint a lisszaboni Ritz Four Seasons Lisbon, a londoni Petrus by Gordon Ramsay, a Texture Restaurant & Champagne Bar és a budapesti Costes Downtown.

Kínálatukban a portugál és magyar gyermekkor emlékeit idéző ízek a fine dining megoldásaival kerülnek a tányérra.

Ebben az étteremben egy hatfogásos vacsoramenü 26 900 forintba kerül, ha alkoholmentes párosítást is kérünk hozzá, akkor 34 200 forintot kell fizetni, ha pedig az ételekhez illő borokat szeretnénk inni, akkor a menü ára 41 900 forint.

Ebédre választhatunk kétfogásos menüt 4000 forintért, három fogást pedig 5500-ért kóstolhatunk meg. De egyes különlegességekért felárat kell fizetni, például a polipsaláta plusz 2500 forint, a tőkehal „à Bras” módra pedig 3100 forintba kerül még pluszban.

A másik frissen díjazott étterem a Salt, amely a Dining Guide Top 12 étterme közé is bekerült. Tóth Szilárd séffel az élen idén fenntarthatósági díjat is nyertek a koncepcióval.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A menü többféle italpárosítással is kérhető: az alkoholmentes verzió plusz 10 ezer forintba kerül, a magyar borpárosítás 17 ezer forint, a nemzetközi borválogatás pedig plusz 21 ezerbe kerül.

Címkék:
étterem, michelin-csillag, menü, séf, michelin,