Fontos vátozásokat jelentett be a Szerencsejáték Zrt.: új fogadási lehetőségek jönnek

Horváth Zsolt Benjámin2021. július 6. 11:01

Megalakulásának 30 éves jubileumán új, innovatív játékok bevezetését jelentette be a Szerencsejáték Zrt. A V-sport néven bevezetett virtuális fogadási rendszer online és a földi hálózatban is játszható és jól egészíti ki a klasszikus fogadást, hasonló játékélményt és nyerési lehetőséget kínálva, mint a "valós" sportesemények - hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján.

Tavaly többek között az e-sport fogadás és az e-sorsjegy felgyorsított bevezetésével reagált a pandémia miatt kialakult helyzetre a nemzeti lottótársaság, amit a közelmúltban újabb portfólióbővítés követett. Az újdonságot dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója és Horváth Zoltán, a vállalat sportfogadási vezetője ismertette.

A frissen bevezetett V-sport kínálatában online labdarúgásra (virtuális EB, virtuális Premier Liga), kosárlabdára és teniszre fogadhatnak a szerencsevadászok, a tippmixpro.hu felület V-sport aloldalán, és egyszerre egy bajnokságra a földi hálózaton is. Ezeket az online játszahtó V-Sport esetében ráadásul 0-24-ben elérhetjük. Maga a fogadás ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos sportfogadás, ezért az annak menetét ismerők a virtuális versenyeken is minden nehézség nélkül tudnak majd fogadni.

Lényeges különbség azonban, hogy a mérkőzések nem a valóságban zajlanak, hanem egy virtuális térben, azok eredménye pedig nem a hús-vér játékosokon múlik, hanem egy random generátor kezében van.

A játékosok és csapatok esélyeit a rendszer egy meghatározott erősorrend alapján eltérő szorzókkal állítja be az automatizált program. Ezen különbségek miatt pedig a nemzeti lottótársaság szerint a fogadás izgalma és a nyerés sikerélménye ugyanolyan  valósnak érződik, mint egy hagyományos sporteseménynél.

Az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt. épít a sportfogadási üzletág több évtizedes hagyományaira, termékkínálatával viszont digitalizálódó életünk új szokásaira is reagál. A koronavírus-járvány miatt felgyorsított fejlesztéseink első látványos eredménye az e-sport  fogadás tavaly nyári bevezetése volt, majd megújítottuk online sportfogadási felületünket, most pedig a virtuális fogadással, azaz a V-sporttal bővítjük kínálatunkat. A virtuális fogadás egy hónapja került bevezetésre és azonnal pozitív fogadtatásra talált a magyar játékosok között.

A V-sport fogadás során a normál sportok esetén ismert piacok és kimenetelek érhetők el, ez alapján azok játékosainak már ismerős lehet az 1X2, 1. félidő - 1X2, gólszám, hendikep, pontos végeredmény, félidő-végeredmény típusú fogadási opciók. Ezek viszont csak a meccsek előtti fogadási lehetőségek.

A V-sport fogadás egyik fő előnye pedig épp az, hogy a nap bármely szakaszában játszható, valamint nincs szükség hozzá a csapatok háttérismetére és aktuális formájuk ismeretére sem. A bajnokságok egy-egy fordulója (meccsnapja) 7-8 perc alatt követik egymást, az eredmények pedig azonnal kiértékelődnek.

A Szerencsejáték Zrt. a virtuális fogadás bevezetésekor, mint minden új termékét, úgy a V-sportot is megvizsgáltatta az erre szolgáló nemzetközi célszoftverrel, és közepes kockázatúnak minősíttette. Így a társaság továbbra sem kíbál magas kockázatú játékokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezen túl a társaság az online verzió esetében 20-ban, míg a földi változatéban 8-ban korlátozza az egy szelvényen megfogadható események számát, továbbá nem teszi lehetőéve sem a Tippmix, sem a Tippmixpro mérkőzések V-sport eseménnyel történő kötésben fogadását.

A nemzeti lottótársaság jól vészelte át a pandémiát

A Szerencsejáték Zrt. vezetői az előző piaci év eredményeiről is beszámoltak. Kiderült, hogy tavaly a társaság a járványügyi helyzet ellenére rekordévet zárt, 6%-os árbevétel növekedéssel. A nemzeti lottótársaság 575,4 milliárd forint árbevételt, és több mint 23,9 milliárd forint adózott eredményt ért el 2020-ban, EBITDA ( kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mutatója pedig 31, 5 milliárd forintra növekedett.

Különböző adókból, járélékokból, díjakból, osztalékból pedig a pandémia első évében is118,3 milliárd forintot fizettek.

A rekordbevétel a társaság szerint a járványhelyzet gyors lereagálásának köszönhető. A pandémiára adott válaszként bevezetett fejlesztések a rövid távú kedvező hatásuk mellett a hosszú távú növekedés és a válságálló működés alapjainak megteremtésére is szolgáltak. A 2021-es évre ezért már 650 milliárd feletti árbevételt várnak.

Rengeteg fejlesztés kimondottan ezt a szegmenst célozta. Ezek a következők:

  • 2020 év végén megújult a tippmixpro.hu felülete
  • 2021 február 1-től szimulátor típusú e-sportok elkülönítetten az e-sport gyűjtőben érhetőek el a hagyományos sportági mappák helyett
  • A szimulátor típusú e-sportokélő fogadási ajánlata duplájára nőtt, így jelenleg már havi 1500 darabot kínálnak fogadásra
  • Szinte az összes szimulátor típusú e-sport elérhetővé vált videóközvetítés formájában
  • 2021 áprilisában exkluzív tartalmakkal elindult egy dedikált aloldal a tippmixpro.hu felületén, mely a sportfogadás és az e-sport közösség nyújt hasznos és naprakész információkat.
  • Az Európa-bajnokság idején számos új fogadási lehetőséggel bővült a kínálat: így már fogadhatunk arra is, mi lesz az első 10 perc eredménye, mikor lesz az első gól, illetve hogy a tornán ki lesz a gólkirály

Újságírói kérdésre dr. Czepek Gábor azt is elárulta, hogy a pandémia alatt egyetlen elbocsátás sem történt. Sőt a  fizetéseket sem kényszerültek csökkenteni a válság alatt. A szerencsejátékipar mellett annak dolgozóinak is sikerült tehát átvészelni a járvány miatt nehéz időszakot.

Címkék:
lottó, sportfogadás, játék, fogadás, bejelentés, szerencse, szerencsejáték zrt,