Most érkezett, megszólaltak a hatóságok: ezért történhetett a hétvégi repülőbaleset Ráckeresztúrnál

Pénzcentrum2024. április 15. 15:03

Rosszul lehetett a pilóta, és ezért zuhanhatott le a gép - ezt közölték két nappal a tragédia után, de a vizsgálat még tart.

Mint mi is beszámoltunk róla, két ember halálát követelte egy lezuhant repülő szombaton. A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja a baleset körülményeit - közölte a Pénzcentrumnak is eljuttatott közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A HA-PET lajstromjelű Extra 330L típusú repülőgép két fővel a fedélzeten 9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről. A repülőgép három perc múlva érkezett a Martonvásár - Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol néhány perces repülést követően közel függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. A pilóta és utasa a helyszínen életét vesztette, a légi jármű megsemmisült.

Mint írják, a bejelentést követően a KBSZ balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, amely során sikerült feltárni és beazonosítani a repülőgép fő darabjait, valamint a repülőgép kormányfelületeit. A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvége során helyreállították. A felvétel alapján a repülés 8. percében a pilótánál feltételezhetően rosszullétre utaló jel mutatkozott, amely után a rögzített felvétel végéig a repülőgép vezetetlen repülési jelleget mutat.

A KBSZ a rendőrség és a légügyi hatóság szakembereivel részletes szemle keretében vizsgálja a műszaki meghibásodás lehetőségét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

címlapkép: Máthé Zoltán / MTI-MTVA

Címkék:
vizsgálat, baleset, hatóság, pilóta, felvétel, repülőgép, halálos baleset, repülőgép katasztrófa,